Elev-PC ordning skoleåret 2018/2019

Nordborg Skoler AS er med i Troms fylkeskommune sin ordning for elev-pc for vgs elever. Alle elever ved Troms fylkeskommune som begynner på videregående skole, må bruke bærbar datamaskin i undervisningen.

Fra og med høsten 2018 går fylket over til en BYOD (Bring Your Own Device) løsning for «Elev-pc ordningen»  for videregående elever, det betyr at det blir mulig for elever å bruke sin private bærbare pc (laptop) eller nettbrett/ipad på skolen. Alternativt kan de som vil kjøpe eller leie en elev-pc via skolen gjøre det. Skolen sender ut en forespørsel/henvendelse i posten i løpet av sommeren slik at skolen kan kartlegge hvem som tar med privat datamaskin og de som vil leie eller kjøpe datamaskin. Dette gjøres for at faktura kan lages og sendes ut slik at elevene har mulighet å betale før de begynner på skolen, dermed får skolen bekreftet betaling og elevene får utdelt maskinen fortløpende når det er gjort.

Alternativ 1: Bruk din private datamaskin som du har fra før.

Dersom du velger å benytte egen datamaskin, forplikter du deg til å stille med en fungerende datamaskin fra første skoledag. For elever flest, vil en datamaskin som er i stand til å kjøre Windows 10 være kraftig nok til bruk i undervisningen.

Datamaskinen må oppfylle følgende krav:
  • Datamaskinen må ha oppdatert og fungerende antivirusprogram.
  • Følgende operativsystem kan benyttes: Microsoft Windows 10, Mac OSX og Linux.
  • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver som er lesbare for læreren.
  • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen Fronter.
  • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling.

Alle elever som velger å bruke sin private datamaskin må skrive kontrakt for bruk av privat datamaskin på skolens nett.NB! Selv om du velger å bruke din private pc, kan du søke og få utstyrsstipend fra Lånekassen.

Alternativ 2: Kjøp eller leie en bærbar datamaskin gjennom skolen.

De som velger å kjøpe eller leie elev-pc får datamaskinen utlevert fortløpende når betaling er bekreftet i skolens system. Brukernavn og passord får du første skoledag.

Du skal ikke måtte betale mer for datamaskinen enn det opplæringsloven åpner for i §19-6 i forskrift til opplæringsloven. Ved kjøp av Elev-PC vil du kun betale et beløp tilsvarende 3 ganger laveste sats av utstyrsstipendet fra Lånekassen. For skoleåret 2018/19 er laveste sats kr 1032,-.

Dersom du velger å leie elev-pc betaler du kr 1032,- for leie per år. Maskinen må leveres tilbake til skolen ved  slutten av skoleåret. Du kan når som helst omgjøre «årsleie av elev-pc» til «kjøp av elev-pc» ved å betale restsummen av totalkostnaden på kr. 3096,-. Avtales med dataansvarlig.

Dersom du velger å kjøpe elev-pc får du en rabattert beløp til kr 2850,-, dette engangstilbudet er kun tilgjengelig for elever som begynner i førsteklassen på videregående.

Årets Elev-pc er en HP Probook 430 (G5, venter på eksakte spesifikasjoner fra fylket)

Office-pakke

Alle elever får lisens på Microsoft Office365 ProPlus gjennom skolen mens de elever. Officepakken inneholder blant annet Word, Powerpoint, Excel m.m.

Les mer her: Troms Fylke: Elev PC

Spørsmål kan stilles til: dataansvarlig@nordborg.no