Vis bildene i fullskjerm

Nordborg vgs blir Livsgledeskole

Nordborg vidergående skole går inn i et prosjekt som heter "Livsglede for eldre", der elevene skal gjøre en innsats for eldre i Lenvik.

Torsdag var det stor stas og flust med gule T-skjorter over hele skolen, da Nordborg vgs, med Solrun Borvik og rektor Anette Sørensen Rege i spissen, inviterte politikere og representanter for kommunens eldreomsorg til møtesalen. Kari Sofie Iversen, livsgledekoordinator fra Trondheim, kom og informerte både elever, lærere og inviterte gjester om prosjektet "Livsglede for eldre".

Elevene våre skal delta i prosjektet som en del av undervisningen i faget yrkesutøvelse. De skal lære om omsorg, aktiviteter, samarbeid, etikk og omsorg, og ikke minst venne seg til å omgås eldre mennesker. For de eldre som ønsker å delta kan det bety en mulighet for et mer aktivt og sosialt liv. Våre elever er faktisk allerede i gang. En gruppe elever fra 2HE skal ha "livsglede for eldre" som sin praksis i perioden framover, og har allerede startet opp prosjektet ved å hjelpe til på Røde kors sin solfest for eldre. 

For at dette skal fungere i praksis må kommunens institusjoner være innstilt på et samarbeid, og ifølge Solrun Borvik, som ringte rundt og informerte om prosjektet, var responsen overveldende positiv. Dette vil bli lærerikt og gøy for elevene, gi glede og energi til de eldre, og kunne gi det lille ekstra i en eldreomsorg som ofte er presset på tid og ressurser.

Tekst og bilder: Solveig Taylor