Vis bildene i fullskjerm

Elev- og foreldrekveld på Nordborg vgs

Hvert år arrangerer Nordborg vgs en elev- og foreldrekveld, der elevene får vist fram klassen og skolen til sine nærmeste.

Elev- og foreldrekvelden er blitt en tradisjon, og et trivelig arrangement der alle bidrar til å lage en fantastisk kveld.

I år som i fjor fikk elevene velge gruppe etter interesse. De som trives med praktisk arbeid fikk være på teknikergruppa. Denne gjengen stablet stoler, var parkeringsvakter og ryddegjeng, men hadde ikke minst ansvaret for å montere og bli kjent med et helt nytt mikserbord. Det gikk ikke problemfritt for seg under generalprøvene, men da showet var i gang var det ingen i publikum som merket noe feil.

En annen praktisk gruppe lagde fargerike dusker av silkepapir og girlandere med ansikter, til å pynte dører, vegger og scene i gangen og i gymsalen. I tillegg var det kreative grupper som danset, sang og dramatiserte til kvelden.

En viktig del av programmet er at alle klassene får presentert seg. De fikk beskjed om en tidsramme på to minutter, og at alle skulle opp på scenen. Dette løste de på ulike måter, og det er tydelig at jo lengre elevene har gått på Nordborg, jo flinkere blir de til å lage kreative bidrag til underholdning. Høydepunkter var 2BU, som hadde laget et humoristisk tablå med elementer fra det de møter i yrket. Dette ble så filmet direkte med mobil, så publikum kunne se tablået fra ulike sider, tydelig inspirert av fenomenet "mannequin challenge". 3AP var mer tradisjonelle, med en sang om hvor fælt de hadde det på skolen. Det som imponerte publikum var at de var veldig flinke til å synge. Er det kanskje på tide med et skolekor?

Bilder: Veronika O. Nordhaug, Karoline J. Eriksen, Solveig Taylor

Tekst: Solveig Taylor